14/4/09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Την Παρασκευή 22-05-09 στα γραφεία της ΔΟΕ νέα σύσκεψη.ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ


Την Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εκπαιδευτικών σωματείων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Ένα σχολείο για τη Γάζα».
Στη συζήτηση που διεξήχθη καταδικάστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός της Γάζας που οδηγεί σε νέα μαζική εξόντωση τον παλαιστινιακό λαό και αναζητήθηκαν τρόποι να σπάσει στην πράξη το εμπάργκο.
Επίσης έγινε απολογισμός της-ως τώρα- δράσης των σωματείων και κατατέθηκαν προτάσεις για τις πρωτοβουλίες της επόμενης περιόδου.
Συγκεκριμένα:
§ Έγινε ενημέρωση για τα έξοδα που απαιτήθηκαν για την εκτύπωση αφίσας, κουπονιών και φακέλου με εκπαιδευτικό υλικό. Τυπώθηκαν 2.500 αφίσες,19.500 κουπόνια του ενός ευρώ, 6.500 κουπόνια των 5 ευρώ και 40 φάκελοι με εκπαιδευτικό υλικό. Το κόστος των παραπάνω ανέρχεται στα 1280 ευρώ. Για το σκοπό αυτό τα σωματεία συνεισέφεραν συνολικά 1.710 ευρώ (23 σωματεία από 70 ευρώ, 2 σωματεία από 50 ευρώ). Το υπόλοιπο των χρημάτων θα κατατεθεί στο λογαριασμό «Ένα σχολείο για τη Γάζα».
§ Μεταφέρθηκε η πλούσια εμπειρία από την συζήτηση με τους συναδέλφους, τους μαθητές αλλά και πολλούς άλλους εργαζόμενους που αγκάλιασαν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Η προσπάθεια αυτή δεν περιορίζεται στα όρια του σχολείου αλλά απλώνεται και στην κοινωνία.

Σε αυτά τα πλαίσια προτείνεται προς τα σωματεία:
Ø Η διοργάνωση συναυλίας
Ø Η δημιουργία περιπτέρου στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ
Ø Η αποστολή αντιπροσωπείας στη Γάζα-πριν τη λήξη του σχολικού έτους- με διπλό στόχο: το σπάσιμο του αποκλεισμού στην πράξη αλλά και την παράδοση της οικονομικής βοήθειας στο σχολείο.
Ø Η πραγματοποίηση νέας σύσκεψης την Παρασκευή 22-05-09 στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, 3ος όροφος) στην οποία θα γίνει απολογισμός του πρώτου κύκλου της καμπάνιας, θα ανακοινωθεί το συνολικό ποσό που συγκεντρώσαμε στον κύκλο αυτό, θα συγκεκριμενοποιηθεί η ημερομηνία αναχώρησης της αποστολής για τη Γάζα και θα προγραμματιστούν τα επόμενα βήματα.


Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να πλαισιώσουν και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Καλούμε κάθε δάσκαλο, καθηγητή, γονιό και μαθητή να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του συγκεκριμένου σχολείου.


ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.: Α΄Αθήνας, Αθηνά, Αργοσαρωνικού, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Αριστοτέλης, Βόνιτσας, «Γληνός», Γλυφάδας,«Κ. Σωτηρίου», «Παρθενώνα», Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Νέας Σμύρνης, Νίκαιας-Πειραιά, Πειραιά-«Ρήγας Φεραίος», Πειραιά-«η Πρόοδος»


ΕΛΜΕ: Α΄Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Γ΄Αθήνας, Ε΄Αθήνας, Ε΄Ανατολικής Αττικής, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Β ΄Δυτικής Αττικής,Β΄ Δωδεκανήσου, Β΄ Εβρου, Ελευσίνας, Καλλιθέας-Ν.Σμύρνης- Μοσχάτου, Πειραιά

Αριθμός λογαριασμού
4260100830920 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Επικοινωνία: enasxoleiogiatigazablogspot.com
e-mail enasxoleiogiatigaza@gmail.com