14/4/09

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ!




ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Tην Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009, ύστερα από κάλεσμα των συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά και της ΕΛΜΕ Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με σκοπό τη συντονισμένη έκφραση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι
των Συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε.: Α΄Αθήνας, Αργοσαρωνικού, Γλυφάδας, «Κ. Σωτηρίου», «Παρθενώνα», Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Νίκαιας-Πειραιά, «Ρήγας Φεραίος», Πειραιά «η Πρόοδος», Νέας Σμύρνης,
των ΕΛΜΕ: Πειραιά, Α΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Ελευσίνας, Καλλιθέας-Ν.Σμύρνης- Μοσχάτου, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής.



Στη συζήτηση που διεξήχθη καταδικάστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η φασιστικού χαρακτήρα σφαγή που προκάλεσε ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα και αναζητήθηκαν τρόποι συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό.


Σε αυτά τα πλαίσια προτείνεται προς τα σωματεία η διοργάνωση πλατιάς καμπάνιας με τέσσερις στόχους:
α. την ενημέρωση των πολιτών,
β. την αντιπολεμική διδασκαλία στις τάξεις μας, με έμφαση στη συγκεκριμένη περίπτωση,
γ. την πολιτική υποστήριξη του απελευθερωτικού αγώνα του παλαιστινιακού λαού και την άρση του απαράδεκτου αποκλεισμού της Γάζας από το Ισραήλ,
δ. τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για την ανοικοδόμηση ενός σχολείου στη Γάζα που χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων βομβαρδισμών.


Για την επίτευξη των παραπάνω προτείνονται τα παρακάτω πρακτικά μέτρα:
1. έκδοση αφίσας
2. δημιουργία ιστοσελίδας
3.συγκρότηση επιτροπής οικονομικής διαχείρισης από εκπροσώπους των σωματείων,
4. άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για τη συγκέντρωση χρημάτων,
5. έκδοση κουπονιών (1€ και 5€),
6. αποστολή αντιπροσωπείας στη Γάζα όπου θα παραδώσει το πρώτο μέρος της οικονομικής βοήθειας στο συγκεκριμένο σχολείο,
7. πραγματοποίηση νέας σύσκεψης την Τετάρτη 9-04-2009 στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15, 3ος όροφος ) στην οποία θα γίνει απολογισμός του πρώτου κύκλου της καμπάνιας και προγραμματισμός των επόμενων βημάτων.



Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να πλαισιώσουν και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Καλούμε κάθε δάσκαλο, καθηγητή, γονιό και μαθητή να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του συγκεκριμένου σχολείου.

Επικοινωνία: e-mail: enasxoleiogiatigaza@gmail.com
Τηλ. 6972 210342 Γιώργος Γαλάνης