6/6/10

Αποστολή αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών στη Γάζα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ!


 

Αποστολή αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών στη Γάζα


 

Χαιρετίζουμε την ηρωική προσπάθεια των εκατοντάδων ακτιβιστών από δεκάδες χώρες του κόσμου που συμμετείχαν στην αποστολή «Ένα καράβι για τη Γάζα» και προσπάθησαν να σπάσουν στην πράξη το φονικό αποκλεισμό της Γάζας από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πειρατική επίθεση του ισραηλινού στρατού στο «στόλο της ελευθερίας» και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων της κυβέρνησης και του στρατού του Ισραήλ. Οι δολοφονικές επιθέσεις τους δεν μας φοβίζουν. Μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο!

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η προσπάθεια του κράτους του Ισραήλ για μαζική εξόντωση του παλαιστινιακού λαού και ο συνεχιζόμενος-δεκαέξι μήνες μετά τη λήξη των ισραηλινών βομβαρδισμών- αποκλεισμός της Γάζας.

Ο παλαιστινιακός λαός τα τελευταία 60 χρόνια αγωνίζεται για να αποκτήσει ελεύθερη πατρίδα.
Στον αγώνα των Παλαιστινίων συμπαραστέκεται σύσσωμος ο ελληνικός λαός.

Σε αυτά τα πλαίσια ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν έμεινε αδιάφορος: οργάνωσε αντιπολεμικά
μαθήματα στις τάξεις, συμμετείχε στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε δεκάδες πόλεις, ξεκίνησε μεγάλη πανελλαδική καμπάνια «Ένα σχολείο για τη Γάζα», στην οποία συμμετείχαν δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ και ΕΛΜΕ, για τη συγκέντρωση
χρημάτων με σκοπό την ανέγερση ενός κατεστραμμένου -από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς- σχολείου στη Γάζα και επικοινώνησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της δοκιμαζόμενης αυτής γωνιάς του πλανήτη εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 78.000 ευρώ.


 

Στις 10 Ιουνίου 2010 ολιγομελής αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών θα αναχωρήσει για τη Γάζα, με σκοπό
το σπάσιμο του αποκλεισμού, την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την επιτόπου εκτίμηση της κατάστασης του συγκεκριμένου σχολείου για να διασφαλιστεί ότι η οικονομική βοήθεια θα φτάσει σε αυτό και θα χρησιμοποιηθεί για την ανοικοδόμησή του.


 

Τα μέλη της αντιπροσωπείας και εκπρόσωποι των σωματείων θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 9-06-10 στις 12.00 μ.μ. στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2, 6ος όροφος). Στη συνέντευξη θα παρευρεθούν και μέλη της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», καθώς η εκπαιδευτική αποστολή θα αποτελέσει συνέχεια της δικής τους προσπάθειας.


 

Στην πρωτοβουλία « Ένα σχολείο για τη Γάζα» συμμετέχουν:


 

  • ΟΛΜΕ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.: Α΄Αθήνας, Αθηνά, Αργοσαρωνικού, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Αριστοτέλης, Βόνιτσας, «Γληνός», Γλυφάδας, «Κ. Σωτηρίου», Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», «Παρθενώνα», Νέας Σμύρνης, Νίκαιας-Πειραιά, Πειραιά-«Ρήγας Φεραίος», Πειραιά-« η Πρόοδος»
  • ΕΛΜΕ: Α΄Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Γ΄Αθήνας, Ε΄Αθήνας, Ε΄Ανατολικής Αττικής, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Α και Β ΄Δυτικής Αθήνας, Β΄ Δωδεκανήσου, Β΄ Εβρου, Ελευσίνας, Καλλιθέας-Ν.Σμύρνης- Μοσχάτου, Πειραιά, Φθιώτιδας, Ικαρίας-Φούρνων


 

Επικοινωνία: enasxoleiogiatigazablogspot.com

e-mail
enasxoleiogiatigaza@gmail.com

ΤΗΛ. 6972210342, Γαλάνης Γιώργος

6974438720, Αγγελική Φατούρου